Lasky

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

A budem to mať na háku...!

...opäť. Už sa aj teším na to...


   Stavil sa u mňa včera Ježiško a vraví mi: „Počuj, Lasky, nestíham kúpiť tvojim deťom darčeky. Idem ešte do Afriky vybavovať banány na Vianoce pre kresťanských černoškov. A sám vieš, koľko ich tam je. Vééééľa. Tu máš moju kreditku a kúp im dačo...“ a už ho nebolo, odfrčal do Afriky. Nuž, čo som mal robiť? Tak som sa teda s Ježiškovou kreditkou vo vrecku vydal do mesta na nákupy. Zakotvil som, ako inak, v hračkárstve. Ťažko by som Ježiška presvedčil o tom, že tá sada nových pneumatík na auto je darček pre deti. Nezhltol by mi ani historku o tom, že deti ľúbia pivo a ten súdok s domácim výčapom je vlastne pre ne. Ježiško by mi mohol svoju kreditku prenechať ešte na mesiac, dva, aby som ponakupoval, čo je potrebné   na Vianoce. Škoda, určite mi ju nenechá nadlho.

   Tak som teda blúdil medzi hračkami, obzeral, vyberal, dumal ... Napokon som aj vybral nejaké hračky. Mňa osobne najviac potešil veľký stožiarový žeriav na diaľkové ovládanie. Pripomenul mi podobný žeriav, ktorý už je v hračkovom nebi. Ježiško ho kúpil deťom asi pred tromi – štyrmi rokmi. Fantastická hračka, ja sám som sa na nej vyžíval... S Laskycou sme prišli na to, ako za pomoci žeriava efektívne zvýšime prísun vitamínov a vláknin do detských tiel. Bolo to jednoduché. Ovocie, najlepšie jablko, som rozkrojil na mesiačiky alebo štvrťky. Napichol som jablčný mesiačik na hák žeriava, pod žeriav si ľahli deti, zmestili sa popri sebe, a pomocou diaľkového ovládača som spúšťal ovocie priamo do úst. Alebo sa striedali pri ovládaní žeriava, kŕmili sa ovocím navzájom. Bola to veľká zábava, aj zručnosť pri práci so žeriavom si deti precvičili, aj ja sám som si podkladal hladné ústa na jablčné sústa.

   Čoskoro prepuknú vianočné prázdniny. Deti budú dlllllllho doma, žeriav bude pripravený, ovocie tiež. Už sa celkom teším na prácu so žeriavom, ktovie, či ešte neprídem na iné spôsoby využitia. Už teraz mi skrsla v hlave myšlienka, ako si obohatiť Štedrú večeru. Uvažujem, ako mi Laskyca, ak bude ochotná, bude na háku podávať kúsky mäsa. Ale myslím si, že to bude mať na háku skôr ona. Ale predsa len, predstava je taká, že žeriav si naberie z taniera na stole, urobí otočku a začne sústo spúšťať do mojich úst. Ešte si musím premyslieť, ako to bude so zemiakovým šalátom. Aby som tam nemusel ležať v pršiplášti. Snáď nejaký hrubší lievik pomôže... Tak idem nad tým ešte pošpekulovať.   (-:   


Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. Lasky, ani nevrav...
    tento rok je vraj veľmi "in" nedávať darčeky...vraveli v telke, už len presvedčiť puberťáčky, že byť "in" je "in"... nám Ježiško kartu len tak do rúk nedá...:-)) pekne si to s ním vybavil..:-))
    publikované: 13.11.2008 09:52:47 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  2. zaujímavý spôsob kŕmenia dravej zvere
    len pozor, aby ste neskončili so zapichnutým háčikom ako kapor....
    publikované: 13.11.2008 10:07:09 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. no..ja to vyriešim tento rok svojsky..
    asi..:)))..ak mi to zase vyššia moc neprekazí..:)))
    publikované: 13.11.2008 10:30:09 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Veru...
    darčeky pre deti nemožno podceňovať a hlavne nemať ich na háku...
    Potom sa to človeku vráti - smútkom v očiach detí ... Nie je zlé sondovať o čo majú záujem ... :-))) Ahoj!
    publikované: 13.11.2008 10:50:07 | autor: MB (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Lasky, no tvoj vitamínový žeriav ma pobavil :-)
    škoda, že mňa niečo také nenapadlo,..vidím, že si sa poponáhľal vrátiť mi odhalenie nového životného rozmeru :-),...s tým mäsom a šalátom, by som to nerobila,..predsa potrebuješ nejaké zložitejšie cviky počas vianoc,..naklonenie, vysunutie ruky, ohýbanie prstami, zasunutie ruky...je to síce dosť zložité :-),...ale aby som tieto cviky neodstraňovala, veď ide o zdravý životný štýl :-)) O_ô
    publikované: 13.11.2008 12:14:24 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  6. jak
    som sa zabavila:DDD a ako NEbuduca ucitelka ti poviem, ze to je teda metoda s tym krmenim vitaminmi. high 5:)
    publikované: 13.11.2008 13:13:06 | autor: maja (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :-)
    ..no a tak..
    publikované: 13.11.2008 14:18:31 | autor: lusila (e-mail, web, autorizovaný)
  8. tak toto nemalo chybu :-))
    tu netreba ani deťom tlačiť kaleráby do hlavy - otvor úúúústááá, za mamičkúúú, za oteckáááá...fakt skvelý prísun vitamínov :-)
    publikované: 13.11.2008 14:55:20 | autor: piratka (e-mail, web, autorizovaný)
  9. Ďakujem, že ste sa stavili u mňa v hračkárstve... ((-:
    Zara... deti mi kašlú na to, čo je "in". In sú hračky... ((-:

    Matahari... hehe...že dravá zver. (((-: No veď to máš doma tiež, tak to poznáš... ((-:

    Ellie.... znie to tak tajomne. ((-: Ako to len Ellie vyrieši? (-:

    Martha.... no veru máme vysondované. Véééľa toho majú na srdci. ((-: a na očiach...

    Derechurka... pekne si vymyslela názov "vitamínový žeriav" ((-: no a sviatočné cviky - najlepšie sú tie v tandeme... ((-:

    Maja... ver mi, aj tebe by sa to zapáčilo, aby ti do úst padali pečené holuby... pardon, aby ti do úst klesali ošúpané jablká... ((-:

    Lusila... veru tak. (-:

    Pirátka.... zaoteckazamamičku je stará metóda, pokrok je všade, teraz už sú moderné ako "za Hannu Montanu, za Pink, za Justina Timberlake-a, za Avril Lavigne.... " ((-:
    publikované: 13.11.2008 21:37:15 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  10. akože reagujem na pirátku, čo si jej napísal
    to akože metóda "zaoteckazamamičku" už neplatí? to som nevedela,..no to musím tých hercov, spevákov, skupiny stále sledovať,..veď nech viem, za koho majú moje budúce vnúčence jesť :-),...ale toho času, ma zaujíma,..nejaká metóda "akomenejjesť", tí moji dvaja synovia sú schopní zjesť aj na mňa, a si predstav na desiatu by som im bola málo,..tak díky za radu O_ô
    publikované: 13.11.2008 21:54:13 | autor: Derechura (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Derechurka...
    metóda "zaoteckazamamičku" platí, len nie je in. Na to ti skočia deti tak do troch rokov. Ak by si synom chcela znížiť ich apetít, skús metódu "odučiteľky"... (((-:
    To funguje tak, že im podávaš jedlo so slovami "od pani slovenčinárky", "od pána matikára", "od susedky Gombíkovej", "od kamaráta Slintavého Janka"... a tak podobne... (((-: Tu je nutné poznať miestne reálie a výber doprovodných slov im prispôsobiť... (-:
    publikované: 13.11.2008 22:24:43 | autor: lasky (e-mail, web, autorizovaný)
  12. verim verim
    sak ja len chvalim:) genialna metoda
    publikované: 13.11.2008 22:26:53 | autor: maja (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. snad to vyslo
    a moznosi ho vyuzil aj v inej oblasti ako len pri krmeni hladnych krkov ;-)
    publikované: 29.12.2008 21:40:46 | autor: Always (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014